bewaar
Bami met vegetarische Kipstuckjes en gebakken ei
Bami met vegetarische Kipstuckjes en gebakken ei
bewaar

Bami met vegetarische Kipstuckjes en gebakken ei

Als er één is met veel vrienden, dan is het de bami. Hij is er in allerlei varianten. En ook deze vegetarische is lid van de club.

20 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

Conimex woknoodles

450 g

bamigroentepakket

160 g

Vegetarische Slager kipstuckjes

2 el

arachideolie

200 g

gesneden spitskool

48 g

Conimex bami goreng mix

150 ml

water

4

grote eieren

50 g

Conimex gebakken uitjes

Dit heb je nodig

  • wok

Als er één is met veel vrienden, dan is het de bami. Hij is er in allerlei varianten. En ook deze vegetarische is lid van de club.

Aan de slag

1

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd fijn. Neem de rode peper uit de bamigroente en snijd het steeltje ervan af.

3

Snijd de Kipstuckjes grof. Verhit de helft van de olie in de wok en bak de Kipstuckjes op matig vuur 3 min. Voeg de bamigroente, rode peper en spitskool toe en bak 5 min. mee. Voeg de bami goreng-mix en het water toe. Breng aan de kook en zet het vuur uit. Schep de noedels erdoor.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de spiegeleieren. Verdeel de bami over diepe borden. Leg op elk bord een ei en verdeel de gebakken uitjes erover.

variatietipDeze bami is ook lekker met ongezouten pinda’s in plaats van Kipstuckjes.