Ba­mi goreng met ve­ge­ta­ri­sche Kipstuck­jes

Go go bami goreng! Dit vega maal staat in 20 minuten op tafel.

(6) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Go go bami goreng! Dit vega maal staat in 20 minuten op tafel. 4 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de mie in een paar stukken en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel met koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de Kipstuckjes op middelhoog vuur 3 min. Voeg de wokgroenten en wittekool toe en bak 5 min. mee. Voeg de bami goreng mix en het water toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan uit. Schep de mie erdoor.
  3. Verdeel de bami over diepe borden. Verdeel de gebakken uitjes erover en serveer met de kroepoek.

variatietip:

In plaats van met vegetarische Kipstuckjes is deze bami ook lekker met een gebakken eitje (bijv. AH Scharrelei L 1-ster) erop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 81 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.480 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Vegetarisch 2019 , Receptkaart 2019 week 45-46

Bami goreng met vegetarische Kipstuckjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­mi goreng met ve­ge­ta­ri­sche Kipstuck­jes

1
1
  • 300 g Conimex mie brede noedels

Breek de mie in een paar stukken en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel met koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 160 g vegetarische kipstuckjes

Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de Kipstuckjes op middelhoog vuur 3 min.

3
3
  • 400 g Chinese wokgroente sugarsnaps-paksoi
  • 300 g gesneden witte kool
  • 48 g Conimex bami goreng mix
  • 100 ml water

Voeg de wokgroenten en wittekool toe en bak 5 min. mee. Voeg de bami goreng mix en het water toe.

4
4

Breng aan de kook en zet het vuur dan uit. Schep de mie erdoor.

5
5
  • 50 g Conimex gebakken uitjes
  • 75 g Conimex Jakarta kroepoek

Verdeel de bami over diepe borden. Verdeel de gebakken uitjes erover en serveer met de kroepoek.

variatietip:

In plaats van met vegetarische Kipstuckjes is deze bami ook lekker met een gebakken eitje (bijv. AH Scharrelei L 1-ster) erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.