Ga­do­ga­do met kriel­tjes, ho­me­ma­de pin­da­saus en ge­bak­ken ei

Met heerlijke zelfgemaakte pindasaus. Daar blijf je van opscheppen!

(1) waardeer
indonesisch hoofdgerecht Met heerlijke zelfgemaakte pindasaus. Daar blijf je van opscheppen! 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de krieltjes schoon, snijd in kwarten en kook ze in 10 min. gaar. Giet af.
  2. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en halveer de bonen in de breedte. Snijd de helften in de lengte in dunne repen van een ½ cm dik. Kook de snijbonen 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Doe voor de pindasaus de kokosmelk, pindakaas, gembersiroop, sambal en ketjap in een steelpan en breng al roerend op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 2 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
  4. Boen de limoen schoon en snijd in 2 parten per persoon. Verhit de olie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon.
  5. Verdeel de krieltjes, snijbonen, rodekool en taugé over de borden. Leg de eieren erop en verdeel de cassave en limoenpartjes over de borden. Serveer de pindasaus apart erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 42 2018

Gadogado met krieltjes, homemade pindasaus en gebakken ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ga­do­ga­do met kriel­tjes, ho­me­ma­de pin­da­saus en ge­bak­ken ei

1
1
  • 1 kg krieltjes met schil

Boen de krieltjes schoon, snijd in kwarten en kook ze in 10 min. gaar. Giet af.

2
2
  • 400 g ongesneden snijbonen

Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en halveer de bonen in de breedte. Snijd de helften in de lengte in dunne repen van een ½ cm dik.

3
3

Kook de snijbonen 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.

4
4
  • 200 ml AH Kokosmelk
  • 350 g AH 100% pin­da­kaas met stuk­jes pin­da
  • 15 g gembersiroop
  • 1 tl sambal oelek
  • 3 el ketjap manis

Doe voor de pindasaus de kokosmelk, pindakaas, gembersiroop, sambal en ketjap in een steelpan en breng al roerend op hoog vuur aan de kook.

5
5

Draai het vuur laag en laat 2 min. zachtjes koken. Roer af en toe.

6
6
  • 1 limoen
  • 2 el arachideolie
  • 4 middelgrote eieren

Boen de limoen schoon en snijd in 2 parten per persoon. Verhit de olie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon.

7
7
  • 300 g biologische rodekool
  • 125 g taugé
  • 60 g cassavekroepoek

Verdeel de krieltjes, snijbonen, rodekool en taugé over de borden. Leg de eieren erop en verdeel de cassave en limoenpartjes over de borden.

8
8

Serveer de pindasaus apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.