bewaar
Gadogado met krieltjes, homemade pindasaus en gebakken ei
Gadogado met krieltjes, homemade pindasaus en gebakken ei
bewaar

Gadogado met krieltjes, homemade pindasaus en gebakken ei

Met heerlijke zelfgemaakte pindasaus. Daar blijf je van opscheppen!

25 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

krieltjes met schil

400 g

ongesneden snijbonen

200 ml

AH Kokosmelk

350 g

AH 100% pin­da­kaas met stuk­jes pin­da

15 g

gembersiroop

1 tl

sambal oelek

3 el

ketjap manis

1

limoen

2 el

arachideolie

4

middelgrote eieren

300 g

biologische rodekool

125 g

taugé

60 g

cassavekroepoek

Met heerlijke zelfgemaakte pindasaus. Daar blijf je van opscheppen!

Aan de slag

1

Boen de krieltjes schoon, snijd in kwarten en kook ze in 10 min. gaar. Giet af.

2

Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en halveer de bonen in de breedte. Snijd de helften in de lengte in dunne repen van een ½ cm dik. Kook de snijbonen 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.

3

Doe voor de pindasaus de kokosmelk, pindakaas, gembersiroop, sambal en ketjap in een steelpan en breng al roerend op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 2 min. zachtjes koken. Roer af en toe.

4

Boen de limoen schoon en snijd in 2 parten per persoon. Verhit de olie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon.

5

Verdeel de krieltjes, snijbonen, rodekool en taugé over de borden. Leg de eieren erop en verdeel de cassave en limoenpartjes over de borden. Serveer de pindasaus apart erbij.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.