bewaar
Roerbak met Thaise kip, rijst & homemade satésaus
Roerbak met Thaise kip, rijst & homemade satésaus
bewaar

Roerbak met Thaise kip, rijst & homemade satésaus

In een kwartier op tafel en zó lekker.

15 min. bereiden
licht pittig
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 ml

halfvolle melk

100 g

pindakaas

1 el

gembersiroop

1 tl

sambal oelek

2 el

ketjap manis

1 el

arachideolie

325 g

Thaise kipfiletblokjes

1 teen

knoflook

800 g

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

400 g

bloemkoolrijst

Dit heb je nodig

  • wok

In een kwartier op tafel en zó lekker.

Aan de slag

1

Doe voor de satésaus de melk, pindakaas, gembersiroop, sambal en ketjap in een steelpan en breng al roerend op hoog vuur aan de kook. Laat op laag vuur 7 min. koken. Roer af en toe.

2

Verhit de olie in de wok en bak de kipfiletblokjes 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en wokgroente toe aan de kip en roerbak 2 min. mee. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak 3 min. mee tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper.

3

Verdeel over 4 diepe borden en serveer de pindasaus erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Pindasaus maken

Instructievideo - 00:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Roerbak met Thaise kip, rijst & homemade satésaus

In een kwartier op tafel en zó lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig