Vega tjaptjoi
Chinees gerecht vol oosterse groenten, met als extraatje een pittige omelet.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 425 g minimaiskolfjes in blik
- 250 g Chinese eiermie
- 6 middelgrote eieren
- 2 tl sambal oelek
- 4 el wokolie
- 400 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika (zak)
- 6 el ketjap manis
- 50 ml kraanwater
- 3 tl sesamolie (flesje 250 ml)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Laat de minimaïskolfjes uitlekken en halveer ze in de lengte. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Klop de eieren los met de sambal, 3 el water en peper en zout. Verhit 2 el wokolie in een koekenpan en bak in 3 min. een omelet. Keer halverwege.
- Verhit ondertussen 2 el wokolie in een wok en bak de roerbakmix al omscheppend 3 min. Voeg de maiskolfjes toe en roerbak nog 3 min. Voeg de ketjap en het water toe aan de groenten (tjaptjoi). Breng op smaak met de sesamolie, peper en eventueel zout. Voeg de mie toe en roer nog even door. Snijd de omelet in punten en leg op een schaal. Serveer met de tjaptjoi.

Vega tjaptjoi
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 525 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.615 mg
- vezels 7 g
Pittigheid
Ook te zien in
Vega tjaptjoi
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vega tjaptjoi

- 425 g minimaiskolfjes in blik
Laat de minimaïskolfjes uitlekken en halveer ze in de lengte.

- 250 g Chinese eiermie
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

- 6 middelgrote eieren
- 2 tl sambal oelek
- 2 el wokolie
Klop de eieren los met de sambal, 3 el water en peper en zout. Verhit de wokolie in een koekenpan en bak in 3 min. een omelet. Keer halverwege.

- 2 el wokolie
- 400 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
Verhit ondertussen de wokolie in een wok en bak de roerbakmix al omscheppend 3 min. Voeg de maiskolfjes toe en roerbak nog 3 min.

- 6 el ketjap manis
- 50 ml kraanwater
- 3 tl sesamolie
Voeg de ketjap en het water toe aan de groenten (tjaptjoi). Breng op smaak met de sesamolie, peper en eventueel zout. Voeg de mie toe en roer nog even door.

Snijd de omelet in punten en leg op een schaal. Serveer met de tjaptjoi. Bon appétit!