bewaar
Indische gehaktschotel
Indische gehaktschotel
bewaar

Indische gehaktschotel

Met ketjap, pindakaas en bestrooid met kokosnootjes.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
627waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

zonnebloemolie

300 g

mager rundergehakt

400 g

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

400 g

tomatenblokjes

2 el

pindakaas

3 el

ketjap manis

700 g

aardappelschijfjes

50 g

seroendeng

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Met ketjap, pindakaas en bestrooid met kokosnootjes.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de helft van de olie in de wok en bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de roerbakmix toe en bak 4 min. mee. Meng de tomaat, pindakaas en ketjap erdoor. Breng op smaak met peper.

2

Vet de ovenschaal in. Schep het gehakt-groentemengsel in de ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes over het mengsel. Meng de seroendeng met de rest van de olie en verdeel over de schijfjes. Bak de schotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.