bbq kip­kluif­jes met fri­tes en wit­lofsala­de

Kip op de grill, frites in de oven, nu alleen nog de salade!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
    • 35 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(0) waardeer
hoofdgerecht Kip op de grill, frites in de oven, nu alleen nog de salade! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Bestrijk de kipkluifjes met de olie en gril de kipkluifjes in ca. 30 min. gaar. Keer regelmatig.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 ºC. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om.
  3. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in reepjes. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Laat de ananasstukjes uitlekken en vang 1 el ananassap op. Meng 2/5 van de mayonaise, het ananassap en kerriepoeder door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng de dressing met de witlof, paprika en ananasstukjes. Bestrooi met de cashewnoten en serveer met de kipkluifjes, frites en de rest van de mayonaise.

bereidingstip:

De kipkluifjes kun je ook in de oven bereiden. Verwarm de oven op 180 °C en bak in ca. 25 min. gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

bbq kipkluifjes met frites en witlofsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

bbq kip­kluif­jes met fri­tes en wit­lofsala­de

1
1
  • 980 g kipkluifjes gekruid
  • 2 el traditionele olijfolie

Steek de barbecue aan. Bestrijk de kipkluifjes met de olie en gril de kipkluifjes in ca. 30 min. gaar. Keer regelmatig.

2
2

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 ºC.

3
3
  • 750 g diepvries ovenfriet

Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om.

4
4
  • 500 g witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in reepjes.

5
5
  • 1 rode paprika
  • 227 g ananasstukjes op siroop

Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Laat de ananasstukjes uitlekken en vang 1 el ananassap op.

6
6
  • 2 el mayonaise
  • ½ el kerriepoeder

Meng de mayonaise, het ananassap en kerriepoeder door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 75 g ongezouten cashewnoten
  • 3 el mayonaise

Meng de dressing met de witlof, paprika en ananasstukjes. Bestrooi met de cashewnoten en serveer met de kipkluifjes, frites en de mayonaise.

bereidingstip:

De kipkluifjes kun je ook in de oven bereiden. Verwarm de oven op 180 °C en bak in ca. 25 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.