bewaar
bbq kipkluifjes met frites en witlofsalade
bbq kipkluifjes met frites en witlofsalade
bewaar

bbq kipkluifjes met frites en witlofsalade

Kip op de grill, frites in de oven, nu alleen nog de salade!

35 min. bereiden
20 min. oventijd
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

980 g

kipkluifjes gekruid

2 el

traditionele olijfolie

750 g

diepvries ovenfriet

500 g

witlof

1

rode paprika

227 g

ananasstukjes op siroop

5 el

mayonaise

½ el

kerriepoeder

75 g

ongezouten cashewnoten

Kip op de grill, frites in de oven, nu alleen nog de salade!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Bestrijk de kipkluifjes met de olie en gril de kipkluifjes in ca. 30 min. gaar. Keer regelmatig.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 ºC. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om.

3

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in reepjes. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Laat de ananasstukjes uitlekken en vang 1 el ananassap op. Meng 2/5 van de mayonaise, het ananassap en kerriepoeder door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Meng de dressing met de witlof, paprika en ananasstukjes. Bestrooi met de cashewnoten en serveer met de kipkluifjes, frites en de rest van de mayonaise.

tip

bereidingstipDe kipkluifjes kun je ook in de oven bereiden. Verwarm de oven op 180 °C en bak in ca. 25 min. gaar.