Ge­roos­ter­de knol­sel­de­rij met lin­zen en ha­zel­no­ten

Groenten, peulvruchten, noten: dit gerecht geeft je het gevoel dat je goed bezig bent!

(85) waardeer
hollands hoofdgerecht Groenten, peulvruchten, noten: dit gerecht geeft je het gevoel dat je goed bezig bent! 4 personen
3 85

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de knolselderij, snijd in plakken van 1 cm en de plakken in repen van 2 cm. Halveer de wortels in de lengte.
  2. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de groenten met de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 35 min. in de oven. Schep regelmatig om. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
  3. Verwarm de linzen in hun eigen vocht 3 min. op middelhoog vuur en laat uitlekken in een zeef. Snijd ondertussen de feta in kleine stukjes. Snijd de munt fijn. Verdeel de groenten en linzen over de borden. Bestrooi met de hazelnoten, feta en munt en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 900 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde knolselderij met linzen en hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de knol­sel­de­rij met lin­zen en ha­zel­no­ten

1
  • 600 g knolselderij
  • 300 g geschrapte worteltjes

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
  • 600 g knolselderij
  • 300 g geschrapte worteltjes

Schil de knolselderij, snijd in plakken van 1 cm en de plakken in repen van 2 cm. Halveer de wortels in de lengte.

3
  • 4 el traditionele olijfolie

Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de groenten met de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
  • 4 el traditionele olijfolie

Rooster ca. 35 min. in de oven. Schep regelmatig om.

5
  • 95 g ongebrande hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

6
  • 800 g bruine linzen in blik
  • 200 g Griekse feta

Verwarm de linzen in hun eigen vocht 3 min. op middelhoog vuur en laat uitlekken in een zeef. Snijd ondertussen de feta in kleine stukjes.

7
  • 15 g verse munt

Snijd de munt fijn. Verdeel de groenten en linzen over de borden. Bestrooi met de hazelnoten, feta en munt en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.