Kro­kan­te tor­til­la met hum­mus, groe­ne krui­den en wit­te kaas

We gebruiken tortilla's als pizzabodem voor dit originele lunchgerecht met kruiden en bietjes.

(2) waardeer
lunch We gebruiken tortilla's als pizzabodem voor dit originele lunchgerecht met kruiden en bietjes. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Haal de blaadjes van de takjes munt en basilicum. Snijd de munt, het basilicum en de koriander fijn. Snijd de bietjes in partjes. Verhit 2 koekenpannen op laag vuur. Bestrijk de tortilla’s met de olie en bak ze in 2 delen 3 min. in de koekenpannen. Keer halverwege. Leg de tortilla’s elk op een bord en bestrijk ze met de hummus. Verdeel de bietjes erover, bestrooi met de kruiden en verkruimel de witte kaas erover.

variatietip:

Probeer ook eens hummus met een twist, zoals die met ras el hanout.

variatietip:

Gebruik in plaats van volkorentortilla’s eens Libanese wraps (zak 5 stuks, brood- afdeling) voor de krokante bodem.

serveertip:

Besprenkel eventueel met nog een beetje olijfolie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Krokante tortilla met hummus, groene kruiden en witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te tor­til­la met hum­mus, groe­ne krui­den en wit­te kaas

1
1
  • 10 g verse munt
  • 10 g verse basilicum
  • 10 g verse koriander
  • 200 g gekookte bietjes

Haal de blaadjes van de takjes munt en basilicum. Snijd de munt, het basilicum en de koriander fijn. Snijd de bietjes in partjes.

2
2
  • 4 La Morena volkorentortilla's
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit 2 koekenpannen op laag vuur. Bestrijk de tortilla’s met de olie en bak ze in 2 delen 3 min. in de koekenpannen. Keer halverwege.

3
3
  • 150 g hummus
  • 100 g witte kaas

Leg de tortilla’s elk op een bord en bestrijk ze met de hummus. Verdeel de bietjes erover, bestrooi met de kruiden en verkruimel de witte kaas erover.

variatietip:

Probeer ook eens hummus met een twist, zoals die met ras el hanout.

variatietip:

Gebruik in plaats van volkorentortilla’s eens Libanese wraps (zak 5 stuks, brood- afdeling) voor de krokante bodem.

serveertip:

Besprenkel eventueel met nog een beetje olijfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.