Streetfood
Streetfood

Streetfood

Streetfood zie je tegenwoordig zeker niet alleen meer op straat. Eetkraampjes, hippe foodtrucks, maar ook echte streetfoodrestaurants en foodhallen hebben zich de afgelopen jaren overal in het land geopend. En foodfestivals, daar kunnen we al helemaal niet meer omheen.

Wat is streetfood?
Streetfood is eigenlijk gewoon eten dat je op straat kunt kopen. En dat ziet er overal ter wereld anders uit. Zo kennen we uit Amerika de burgers en hotdogs. In de oosterse landen haal je saté of curry bij de straatkraampjes. Mexico’s signature streetfood is de taco. En laten we vooral onze eigen Hollandse frietkraam niet vergeten!

Taco’s met crispy polenta-halloumi

Taco’s met crispy polenta-halloumi

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

100 ml

rodewijnazijn

225 g

halloumi

1

middelgroot ei

75 g

polenta maisgries

1 l

arachideolie

8

gordita's

2 tl

Tabasco chipotle

250 g

coleslaw rauwkost

150 g

peen julienne

100 g

botersla

  1. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe in een kom en schenk de azijn erbij. Bestrooi met wat zout en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om. Snijd de halloumi overlangs doormidden (snijd de opening door). Snijd de twee plakken elk in de lengte in 3 stukken en vervolgens in de breedte in blokjes van 1 cm. Je hebt nu stukjes van 1½ x 1½ x 1 cm. Breek het ei boven een kom en klop los met een vork. Doe de polenta in een andere kom. Wentel de halloumi achtereenvolgens door het ei en de polenta.
  2. Verhit de olie in een ruime pan of wok tot 180 °C. Je weet dat de olie heet genoeg is als het direct begint te bruisen als je er een stukje brood in doet. Frituur de halloumi in delen 1½ min. of totdat ze goudbruin kleuren.
  3. Verwarm ondertussen de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de uien uitlekken en breng op smaak met de tabasco. Meng de coleslaw met de peen julienne. Beleg elke gordita met de coleslaw, wat botersla, halloumi en de gemarineerde uien. Of serveer alles in aparte schaaltjes.