bewaar
Mini-sushisandwiches met zalm en kip
Mini-sushisandwiches met zalm en kip
bewaar

Mini-sushisandwiches met zalm en kip

Sushilovers opgelet: zelfs je bammetje maak je nu in sushistijl.

30 min. bereiden
30 min. wachten
1waarderingen

Ingrediënten

125 g

sushirijst

1½ el

rijstazijn

1 tl

zeezout

1 tl

kristalsuiker

4

norivellen

2

eetrijpe avocado's

5 el

mayonaise

25 g

slamelange rode biet

100 g

groene aspergetips

100 g

gerookte zalm

100 g

gerookte kipfiletplakjes

Sushilovers opgelet: zelfs je bammetje maak je nu in sushistijl.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de azijn met het zout en de suiker in een steelpan. Roer tot het zout en de suiker zijn opgelost. Schep de rijst voorzichtig in een ruime, lage schaal en sprenkel het azijnmengsel erover. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2

Knip ondertussen elk norivel in 4 vierkantjes. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak fijn.

3

Beleg 8 norivel-vierkantjes met de rijst, besmeer met 4 el mayonaise en verdeel de avocado erover. Verdeel de sla over 4 van deze vierkantjes en beleg de 4 andere vierkantjes met de aspergetips. Verdeel de zalm over de sla en de kipfilet over de aspergetips. Besmeer de kipfilet met de rest van de mayonaise. Dek af met de rest van de norivel-vierkantjes en druk licht aan. Snijd schuin doormidden en snijd nogmaals schuin doormidden. Verdeel over een serveerschaal.

tip

algemeenLekker met sojasaus en wasabi voor extra pit.