Taco's
Taco's

Taco's

Of je nu de zachte tortilla (oftewel de wrap) of de harde, knapperige variant kiest om te vullen: taco’s zijn altijd lekker, kleurrijk én gezellig om te eten. Zet de vulling in kleine bakjes op tafel en laat iedereen z’n eigen taco maken!

Taco recepten

American style taco's maken: zo doe je dat
American style taco's maken: zo doe je dat

American style taco's maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 rode uien
  • 500 g rundergehakt
  • 2 el Mexicaanse bonenkruiden
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 snufjes zout
  • 4 el tomatenpuree
  • 150 ml heet water
  • 380 g Tasty Tom trostomaat
  • 15 g verse koriander
  • 1 verse jalapeñopeper
  • 2 limoenen
  • 1 tl suiker
  • 12 tacoschelpen
  • 100 g fijngesneden ijsbergsla
  • 75 g geraspte kaas tex-mex
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien. Verhit een hapjespan zonder olie of boter. Bak het gehakt, ¾ van de ui, de bonenkruiden, knoflookpoeder en de helft van het zout 12 min. op middelhoog tot hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenpuree en het hete water toe en verhit 5 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe.
  2. Maak ondertussen de salsa. Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Snijd de koriander fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de jalapeño. Snijd het vruchtvlees fijn. Pers de limoenen uit. Meng de tomaat, de rest van de ui, koriander, jalapeño, de suiker, 4 el limoensap (per 4 pers) en de rest van het zout.
  3. Bereid de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verdeel achtereenvolgens het gehakt, de sla, geraspte kaas en salsa over de taco’s. Serveer direct.
Wat is het verschil tussen een tortilla (wrap) en een taco?
Wat is het verschil tussen een tortilla (wrap) en een taco?

Wat is het verschil tussen een tortilla (wrap) en een taco?

Een taco is een zachte tortilla óf een harde tacoschelp, die je vult met een vulling zonder bonen. Tortilla is de naam van de pannenkoek (ook wel bekend als de tortillawrap) waarin, of waarop, je de vulling doet. Een tortilla kan dus een onderdeel zijn van een taco. Traditionele taco’s, zoals ze die in Mexico eten, zijn gemaakt met zachte tortilla’s. De taco met harde tacoschelp is in Amerika bedacht en geïnspireerd op de Mexicaanse ‘tacos dorados’, gefrituurde tortilla’s die vaak worden gevuld met aardappel.

Hoe maak je taco's?
Hoe maak je taco's?

Hoe maak je taco's?

Taco’s bestaan uit twee onderdelen: een zachte tortilla of harde tacoschelp plus de vulling. Maak eerst de vulling door vlees, vis, gevogelte of vegetarische keuzes en groente met kruiden en/of specerijen te bakken. Verwarm de tortilla’s of tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de vulling op of in de taco’s. Voeg eventueel salsa, guacamole, zure room, crème fraîche, kaas en/of verse kruiden toe.

Taco's: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?
Taco's: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?

Taco's: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?

Taco’s gemaakt van een zachte tortilla kun je ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren, in een goed afgesloten bak. De tortilla wordt wel slapper door het vocht in de vulling, dus bewaar de tortilla en de vulling liefst apart, ook in de vriezer. In een afgesloten bak of diepvrieszak zijn beide onderdelen in de vriezer maximaal 3 maanden houdbaar. Warm de tortilla even op in een oven op 180 °C en warm de vulling op door deze al roerend op laag vuur te bakken. Tacoschelpen zijn minder geschikt om te bewaren, want die worden taai.