bewaar
Winterse taco's
Winterse taco's
bewaar

Winterse taco's

15 min. bereiden
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel

olie

500 g

rundergehakt

1 theelepel

gemalen komijn

1 zak

panklare witte kool

100 g

peen julienne

12

tacoschelpen

1 zakje

peterselie

100 g

geraspte emmentaler (kaas)

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een ruime braadpan. Bak hierin al roerend op hoog vuur het gehakt rul. Schep na 5 minuten de komijn, een theelepel zout, de kool en de peen erbij. Bak het geheel nog 5 minuten op hoog vuur, blijf regelmatig omscheppen. Verwarm de tacoschelpen 10 minuten in de oven. Breng het gehaktmengsel op smaak met peterselie, zout en peper. Schep het gehaktmengsel in de warme tacoschelpen en strooi er de geraspte kaas overheen.

algemeenKomijn is ook erg lekker bij gestoofde worteltjes of in oosterse gerechten.