bewaar
Amerikaanse koolsalade
Amerikaanse koolsalade
bewaar

Amerikaanse koolsalade

Deze knapperige salade mag niet ontbreken bij de barbecue. Ook lekker op een broodje!

10 min. bereiden
1 uur wachten
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte kool

4 el

verse peterselie

5 el

mayonaise

1 el

witte wijnazijn

3 druppels

worcestershiresauce

2 el

tomatenketchup

150 g

peen julienne

Deze knapperige salade mag niet ontbreken bij de barbecue. Ook lekker op een broodje!

Aan de slag

1

Snijd de witte kool en hak de peterselie fijn. Roer de mayonaise, azijn, worcestershiresauce en tomatenketchup in een kom door elkaar. Breng de dressing pittig op smaak met peper en eventueel zout. Schep de wittekool, peen juliene en peterselie door de dressing.

2

Dek de schaal af en laat de smaken minimaal 1 uur intrekken.

tip

algemeenDe klassieke Amerikaanse 'coleslaw', de knapperige salade die eigenlijk bij geen barbecue mag ontbreken.