Gepofte aardappel
Gepofte aardappel

Gepofte aardappel

Klassiek met zure room en bieslook, of pak uit met gerookte zalm, zuurkool of kaas. Met een gepofte aardappel kun je alle kanten op en de oven doet bijna al het werk. Het ideale bijgerecht!

Gepofte aardappel recepten

Gepofte aardappel maken: zo doe je dat
Gepofte aardappel maken: zo doe je dat

Gepofte aardappel maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 8 kruimige aardappelen
  • 100 g ricotta
  • 150 g feta
  • 1 citroen
  • 10 g verse bieslook
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • barbecue
  • aluminiumfolie
  • staafmixer met hoge beker
  1. Steek de barbecue aan. Wikkel alle aardappelen afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie. Leg ze op het barbecue-rooster en pof ze in ca. 45 min. gaar (bij middelgrote aardappelen) met de deksel op de barbecue. Je kunt de ingepakte aardappelen ook rechtstreeks tussen de hete kolen leggen (gebruik dan een dubbele laag aluminiumfolie), dan kun je het rooster gebruiken om andere dingen op te grillen. Je hebt dan geen deksel nodig.
  2. Pureer de ricotta en feta in een hoge beker met de staafmixer. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven en knip ⅔ van de bieslook in stukjes erboven. Schep om.
  3. Prik met de punt van een scherp mes in de aardappelen. Gaat dit makkelijk, dan is de aardappel gaar. Halveer de aardappelen (met of zonder folie) en schep op elke aardappelhelft een lepeltje kaastopping. Knip de rest van de bieslook in iets grotere stukjes en bestrooi de aardappelen ermee.

Aardappel poffen op de barbecue

Wil je weten hoe je het beste aardappel kunt poffen op de BBQ, gebruik dan de uitleg in deze video.

Aardappel poffen op de barbecue:
Steek de BBQ aan. Veiligheid gaat boven alles, dus houd altijd een emmer water bij de hand. Zijn de kooltjes grijswit en zie je geen vlammen en rook meer, dan kun je beginnen....

00:33