Steek de barbecue aan. Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie. Pof op het barbecuerooster in 55-60 min. gaar met de deksel op de barbecue.
Bestrijk de dorades met de olie en gril ca. 12 min. op de barbecue. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de peterselie fijn, hou wat achter voor garnering. Snijd de gepofte aardappelen over de lengte open, maar niet door. Prak het aardappelkruim een beetje en roer er per aardappel ¼ van de boter en ¼ van de peterselie door. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de vis.
Dorade met citroen, rozemarijn en gepofte aardappel van de BBQ
Deze dorade met citroen en rozemarijn is klaar voor de grill. Fris, vol van smaak en heerlijk met gepofte aardappel.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Dorade met citroen, rozemarijn en gepofte aardappel van de BBQ
Deze dorade met citroen en rozemarijn is klaar voor de grill. Fris, vol van smaak en heerlijk met gepofte aardappel.

bijgerecht
4 porties
505 kcal
20 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie. Pof op het barbecuerooster in 55-60 min. gaar met de deksel op de barbecue.
Bestrijk de dorades met de olie en gril ca. 12 min. op de barbecue. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de peterselie fijn, hou wat achter voor garnering. Snijd de gepofte aardappelen over de lengte open, maar niet door. Prak het aardappelkruim een beetje en roer er per aardappel ¼ van de boter en ¼ van de peterselie door. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de vis.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
4 grote iets kruimige aardappelen
4 doradefilet royal
2 el milde olijfolie
7½ g verse peterselie
30 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
barbecue