bewaar
Gepofte aardappelen met luchtige kaastopping
Gepofte aardappelen met luchtige kaastopping
bewaar

Gepofte aardappelen met luchtige kaastopping

Gewoon van de barbecue.

15 min. bereiden
45 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

kruimige aardappelen

100 g

ricotta

150 g

feta

1

citroen

10 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • aluminiumfolie

  • staafmixer met hoge beker

Gewoon van de barbecue.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Wikkel alle aardappelen afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie. Leg ze op het barbecue-rooster en pof ze in ca. 45 min. gaar (bij middelgrote aardappelen) met de deksel op de barbecue. Je kunt de ingepakte aardappelen ook rechtstreeks tussen de hete kolen leggen (gebruik dan een dubbele laag aluminiumfolie), dan kun je het rooster gebruiken om andere dingen op te grillen. Je hebt dan geen deksel nodig.

2

Pureer de ricotta en feta in een hoge beker met de staafmixer. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven en knip ⅔ van de bieslook in stukjes erboven. Schep om.

3

Prik met de punt van een scherp mes in de aardappelen. Gaat dit makkelijk, dan is de aardappel gaar. Halveer de aardappelen (met of zonder folie) en schep op elke aardappelhelft een lepeltje kaastopping. Knip de rest van de bieslook in iets grotere stukjes en bestrooi de aardappelen ermee.