Komkommer

Deze lange groene vriend is vooral bekend als rauwkost: in een salade, om mee te dippen of gewoon uit het handje te eten. Maar de komkommer kan zoveel meer! Lekker wokken in een roerbakgerecht bijvoorbeeld, of als vulling voor een wrap of sushisrol. Dus kom uit je komkommer-comfortzone en probeer eens wat nieuws.

Thaise salade van gekneusde komkommers
Thaise salade van gekneusde komkommers

Thaise salade van gekneusde komkommers

Ingrediënten

voor 4 porties
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 2 limoenen
  • 2 el vissaus
  • 1 kg De BuitenBeentjes komkommer
  • 15 g verse koriander
  • 50 g suikerpinda
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • vijzel
  • deegroller
  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm. Doe samen met de knoflook in de vijzel, kneus de rode peper en stamp de knoflook zo fijn mogelijk. Halveer 1 limoen en pers de vrucht uit tot je 3 el sap hebt. Snijd de andere limoen in parten. Roer de vissaus en het limoensap door de peper en knoflook.
  2. Was de komkommers en leg ze op een grote, stevige snijplank. Kneus ze met de deegroller en halveer ze met een mes. Snijd de koriander grof en hak de pinda’s. Meng de komkommer met de koriander en het peper-knoflookmengsel en bestrooi met de pinda’s. Serveer met de limoenparten.