Is het een gratin, is het een hasselback? Het is… een aardappeltaart! Staat supermooi op de kersttafel, en je hebt hem binnen 15 minuten in de oven.Salie & boterVerwarm de oven voor op 200 °C. Smelt 60 g boter in een koekenpan op laag vuur en los een groente-bouillontablet hierin op. Neem de pan van het vuur en roer de salie erdoor.AardappelschijfjesBoen ondertussen 1,5 kg pommes gourmandine schoon. Snijd ze in de lengte met de keukenmachine in dunne plakken. Schep het botermengsel door de aardappelen. Neem stapeltjes aardappelplakjes en zet ze rechtop en verticaal in een ovenschaal van 20x30 cm. Herhaal dit tot de vorm gevuld is met rijen aardappelplakjes.Aardappeltaart bakkenBak de aardappel in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek losjes af met aluminiumfolie als de aardappelen te donker worden. Bestrooi met een ½ tl zeezout.
00:29