Vegetarische aardappelgerechten
Vegetarische aardappelgerechten

Vegetarische aardappelgerechten

Zoek je de lekkerste vegetarische aardappelgerechten? De beste recepten op een rij. Zoals een heerlijke aardappeltaart of gepofte aardappels met kruidenroom.

Vegetarische aardappelgerechten

Rozemarijnaardappeltjes
Rozemarijnaardappeltjes

Rozemarijnaardappeltjes

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 kg pommes gourmandine
  • 30 g Kerrygold ongezouten roomboter
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • 62½ ml crème fraîche
  • 2 el mayonaise
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  • keukenpapier
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, halveer ze en kook 7 min. in water met eventueel zout. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en schud flink zodat de buitenkant van de aardappelen een beetje kruimig wordt.
  2. Smelt de boter met de olie in een pan. Schep om met de aardappelen en rozemarijn. Bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Rooster de aardappelen ca. 40 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar. Schep halverwege om en leg de ongepelde tenen knoflook ertussen.
  4. Laat de aardappeltjes eventueel uitlekken op keukenpapier, verwijder de rozemarijn. Haal de tenen knoflook uit hun velletje en schep om met de crème fraîche en mayonaise. Serveer met de aardappelen.

Aardappeltaart XL

Is het een gratin, is het een hasselback? Het is… een aardappeltaart! Staat supermooi op de kersttafel, en je hebt hem binnen 15 minuten in de oven.Salie & boterVerwarm de oven voor op 200 °C. Smelt 60 g boter in een koekenpan op laag vuur en los een groente-bouillontablet hierin op. Neem de pan van het vuur en roer de salie erdoor.AardappelschijfjesBoen ondertussen 1,5 kg pommes gourmandine schoon. Snijd ze in de lengte met de keukenmachine in dunne plakken. Schep het botermengsel door de aardappelen. Neem stapeltjes aardappelplakjes en zet ze rechtop en verticaal in een ovenschaal van 20x30 cm. Herhaal dit tot de vorm gevuld is met rijen aardappelplakjes.Aardappeltaart bakkenBak de aardappel in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek losjes af met aluminiumfolie als de aardappelen te donker worden. Bestrooi met een ½ tl zeezout.
00:29