Ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pel­tjes

Deze aardappeltjes uit de oven worden extra lekker door de roomboter, rozemarijn en knoflook. Smullen maar!

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(0) waardeer
bijgerecht Deze aardappeltjes uit de oven worden extra lekker door de roomboter, rozemarijn en knoflook. Smullen maar! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, halveer ze en kook 7 min. in water met eventueel zout. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en schud flink zodat de buitenkant van de aardappelen een beetje kruimig wordt.
  2. Smelt de boter met de olie in een pan. Schep om met de aardappelen en rozemarijn. Bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Rooster de aardappelen ca. 40 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar. Schep halverwege om en leg de ongepelde tenen knoflook ertussen.
  4. Laat de aardappeltjes eventueel uitlekken op keukenpapier, verwijder de rozemarijn. Haal de tenen knoflook uit hun velletje en schep om met de crème fraîche en mayonaise. Serveer met de aardappelen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Rozemarijnaardappeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pel­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg pommes gourmandine

Schil de aardappelen, halveer ze en kook 7 min. in water met eventueel zout.

3
3

Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en schud flink zodat de buitenkant van de aardappelen een beetje kruimig wordt.

4
4
  • 30 g Kerrygold ongezouten roomboter
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 3 takjes verse rozemarijn

Smelt de boter met de olie in een pan. Schep om met de aardappelen en rozemarijn.

5
5

Bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6
  • 2 tenen knoflook

Rooster de aardappelen ca. 40 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar. Schep halverwege om en leg de ongepelde tenen knoflook ertussen.

7
7

Laat de aardappeltjes eventueel uitlekken op keukenpapier, verwijder de rozemarijn.

8
8
  • 62½ ml crème fraîche
  • 2 el mayonaise

Haal de tenen knoflook uit hun velletje en schep om met de crème fraîche en mayonaise. Serveer met de aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.