
Rozemarijnaardappeltjes
Deze aardappeltjes uit de oven worden extra lekker door de roomboter, rozemarijn en knoflook. Smullen maar!
Ingrediënten
4 personen
1 kg
pommes gourmandine
30 g
Kerrygold ongezouten roomboter
2 el
traditionele olijfolie
3 takjes
verse rozemarijn
2 tenen
knoflook
62½ ml
crème fraîche
2 el
mayonaise
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, halveer ze en kook 7 min. in water met eventueel zout. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en schud flink zodat de buitenkant van de aardappelen een beetje kruimig wordt.
Smelt de boter met de olie in een pan. Schep om met de aardappelen en rozemarijn. Bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster de aardappelen ca. 40 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar. Schep halverwege om en leg de ongepelde tenen knoflook ertussen.
Laat de aardappeltjes eventueel uitlekken op keukenpapier, verwijder de rozemarijn. Haal de tenen knoflook uit hun velletje en schep om met de crème fraîche en mayonaise. Serveer met de aardappelen.
algemeenDit is een Allerhande Box recept.