bewaar
Pompoenduchesse
Pompoenduchesse
bewaar

Pompoenduchesse

Een bijgerecht met zo'n luxe naam moet wel bijzonder smaken. Klopt!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
23waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

rode ui

20 g

ongezouten roomboter

225 g

diepvries pompoen

2 tl

gemalen gember

1

middelgroot ei

450 g

aardappelpuree met boter

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • bakpapier

  • bakplaat

  • spuitzak met kartelmondje

Een bijgerecht met zo'n luxe naam moet wel bijzonder smaken. Klopt!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Fruit de pompoen en gember 5 min. mee. Pureer van het vuur af met de staafmixer.

3

Splits het ei en klop het eiwit stijf. Roer de pompoenpuree, eidooier, peper en eventueel zout door de aardappelpuree. Spatel het eiwit erdoor. Doe de puree in delen in de spuitzak en spuit rozetten van Ø 6 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 20 min. goudbruin in het midden van de oven.

bewaartipJe kunt de puree 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Spuit de rozetten maximaal 8 uur van tevoren.