Aardappelschotel
Of je er nou een met gehakt, kip of groente maakt: een aardappelschotel uit de oven smaakt altijd! Ook nog eens eenvoudig te maken, want de oven doet het meeste werk. Hieronder staan onze lekkerste aardappelovenschotels op een rij.

Italiaanse aardappelschotel met geraspte kaas & tomaat
Ingrediënten
4 personen
2 el
milde olijfolie
800 g
Italiaanse roerbakgroente fijngesneden
2 tl
gedroogde Italiaanse kruiden
4
tomaten
250 ml
kookzuivel
200 g
De Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 45+
900 g
AH Biologisch aardappelschijfjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
- Verwarm de oven voor op 200 °C Verhit de olie in de hapjespan en bak de roerbakgroente en Italiaanse kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd ondertussen de tomaten in plakken. Meng de kookzuivel met ⅔ van de geraspte kaas, peper en eventueel zout.
- Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de roerbakgroente erover en schenk het roommengsel erover. Verdeel de tomaatplakken erover en bestrooi met de rest van de kaas. Bak in ca. 35 min. gaar in de oven.