Aard­ap­pel-knol­sel­de­rij­gra­tin

Ga thuis uit eten met deze verrukkelijke aardappel-knolselderijgratin.

(12) waardeer
hollands bijgerecht Ga thuis uit eten met deze verrukkelijke aardappel-knolselderijgratin. 8 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • grote ovenschaal

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en schaaf in de keukenmachine in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm, meng de helft met de knolselderij- en aardappelplakjes en het zout en verdeel over de ovenschaal. Schenk de slagroom over de groente-en aardappelplakjes en bestrooi met de kaas en de rest van de tijmblaadjes.
  2. Bak de gratin in ca. 1 uur en 15 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 30 min. losjes af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt.

Tip:

Geen keukenmachine? Schaaf de aardappel en knolselderij met een kaasschaaf in dunne plakjes. Je kunt ze ook met een mes zo dun mogelijk snijden.

Tip:

Je kunt ook zelf een stukje gruyère kaas raspen.

Tip:

Je kunt de gratin 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Dek voor het serveren af met aluminiumfolie en verwarm 30 min. op 150 °C in de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel-knolselderijgratin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-knol­sel­de­rij­gra­tin

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 1 kg pommes gourmandine
  • 1 kg knolselderij
  • 2 tenen knoflook

Schil de aardappelen en knolselderij en schaaf in de keukenmachine in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 7½ g verse tijm
  • 1 tl zout

Ris de blaadjes van de takjes tijm, meng de helft met de knolselderij- en aardappelplakjes en het zout en verdeel over de ovenschaal.

4
4
  • 500 ml verse slagroom
  • 300 g geraspte Franse gruyère kaas 47+

Schenk de slagroom over de groente-en aardappelplakjes en bestrooi met de kaas en de rest van de tijmblaadjes.

5
5

Bak de gratin in ca. 1 uur en 15 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar.

6
6

Dek na 30 min. losjes af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.