bewaar
Aardappel-knolselderijgratin
Aardappel-knolselderijgratin
bewaar

Aardappel-knolselderijgratin

Ga thuis uit eten met deze verrukkelijke aardappel-knolselderijgratin.

15 min. bereiden
1 uur 15 min. oventijd
17waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 kg

pommes gourmandine

1 kg

knolselderij

2 tenen

knoflook

7½ g

verse tijm

1 tl

zout

500 ml

verse slagroom

300 g

geraspte Franse gruyère kaas 47+

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • grote ovenschaal

Ga thuis uit eten met deze verrukkelijke aardappel-knolselderijgratin.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en schaaf in de keukenmachine in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm, meng de helft met de knolselderij- en aardappelplakjes en het zout en verdeel over de ovenschaal. Schenk de slagroom over de groente-en aardappelplakjes en bestrooi met de kaas en de rest van de tijmblaadjes.

2

Bak de gratin in ca. 1 uur en 15 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 30 min. losjes af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt.

algemeenGeen keukenmachine? Schaaf de aardappel en knolselderij met een kaasschaaf in dunne plakjes. Je kunt ze ook met een mes zo dun mogelijk snijden.

algemeenJe kunt ook zelf een stukje gruyère kaas raspen.

algemeenJe kunt de gratin 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Dek voor het serveren af met aluminiumfolie en verwarm 30 min. op 150 °C in de oven.