bewaar
Aardappel-knolselderijgratin
Aardappel-knolselderijgratin
bewaar

Aardappel-knolselderijgratin

Zo'n zachte, romige en iets zoete gratin doet het eigenlijk bij alle gerechten wel goed.

15 min. bereiden
1 uur oventijd
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

pommes gourmardine

500 g

knolselderij

1 teen

knoflook

4 takjes

verse tijm

250 ml

verse slagroom

150 g

geraspte jong belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Zo'n zachte, romige en iets zoete gratin doet het eigenlijk bij alle gerechten wel goed.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en schaaf er met een kaasschaaf dunne plakjes van. Je kunt ze ook zo dun mogelijk snijden. Heb je een keukenmachine? Dan kun je ze daarmee ook in dunne plakjes schaven.

2

Pel de knoflook en snijd fijn. Ris de blaadjes van 3/5 van de takjes tijm, meng met de knolselderij- en aardappelplakjes en verdeel over de ovenschaal.

3

Schenk de slagroom over de groente-en aardappelplakjes en bestrooi met de kaas. Leg de rest van de takjes tijm erop en bak de gratin in ca. 1 uur onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 30 min. losjes af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt.

bereidingstipJe kunt deze gratin een dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Dek voor het serveren af met aluminiumfolie en verwarm 30 min. op 150 °C in de oven.

variatietipLekker met truffeltapenade (potje 80 g, Sulpizio).