Aardappel-courgettegratin
Courgette op zijn best in deze gratin met tijm en knoflook.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 courgettes
- 2 zoete uien
- 700 g aardappelschijfjes naturel (duopak)
- 1 teen knoflook
- 250 ml verse slagroom (beker)
- 2 tl gedroogde tijm
- 100 g geraspte belegen kaas
Keukenspullen
- ovenschaal (Ø 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de courgette in plakjes en de ui in ringen.
- Vet een ovenschaal in. Leg de plakjes courgette dakpansgewijs om en om met de aardappelschijfjes en de uiringen in de ovenschaal. Snijd de knoflook fijn. Meng de slagroom in een kom met de tijm en de knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe en schenk over de groenten.
- Bestrooi met de kaas. Bak in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

Gratineren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 535 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 45 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 455 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Aardappel-courgettegratin
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappel-courgettegratin
- 2 courgettes
- 2 zoete uien
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd courgette in plakjes, en ui in ringen.
- 700 g aardappelschijfjes naturel
Vet ovenschaal in. Leg de plakjes courgette dakpansgewijs om en om met de aardappelschijfjes en de uiringen in de ovenschaal.
- 1 teen knoflook
- 250 ml verse slagroom
- 2 tl gedroogde tijm
Snijd knoflook fijn. Meng de slagroom in een kom met de tijm en de knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe en schenk over de groenten.
- 100 g geraspte belegen kaas
Bestrooi met de kaas. Bak in ca. 40 min. goudbruin en gaar.