Aardappel-courgetteschotel met kaas

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 800 g vastkokende aardappelen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 250 ml kookroom light
- 150 g geraspte belegen kaas
- 2 courgettes
- 1 el traditionele olijfolie
- 30 g pijnboompitten
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes. Kook de aardappelen 10 min. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Meng de kookroom met de helft van de kaas, ui, knoflook en breng op smaak met peper en zout.
- Vet de ovenschaal in met olie. Giet de aardappelen af en schep ze in de ovenschaal om met het room-kaasmengsel. Snijd de courgette in lange plakken. Leg de courgette bovenop en kwast ze in met de olie en maal er wat peper en zout over.
- Strooi de rest van de kaas erover en schuif de schaal in de oven. Bak het gerecht ca. 25 min., strooi dan de pijnboompitten erover en bak nog ca. 10 min. langer. Serveer direct.
bereidingstip:
De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 505 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 49 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Aardappel-courgetteschotel met kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappel-courgetteschotel met kaas
Verwarm de oven voor op 220°C.
- 800 g vastkokende aardappelen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes. Kook de aardappelen 10 min. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- 250 ml kookroom light
- 75 g geraspte belegen kaas
- 1 el traditionele olijfolie
Meng de kookroom met de kaas, ui, knoflook en breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in met olie.
- 2 courgettes
Giet de aardappelen af en schep ze in de ovenschaal om met het room-kaasmengsel. Snijd de courgette in lange plakken.
- 1 el traditionele olijfolie
- 75 g geraspte belegen kaas
Leg de courgette bovenop en kwast ze in met de olie en maal er wat peper en zout over. Strooi de kaas erover en schuif de schaal in de oven.
- 30 g pijnboompitten
Bak het gerecht ca. 25 min., strooi dan de pijnboompitten erover en bak nog ca. 10 min. langer. Serveer direct.
bereidingstip:
De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.