bewaar
Aardappel-courgetteschotel met kaas
Aardappel-courgetteschotel met kaas
bewaar

Aardappel-courgetteschotel met kaas

20 min. bereiden
35 min. oventijd
215waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

vastkokende aardappel

1

ui

1 teen

knoflook

250 ml

kookroom light

150 g

geraspte belegen kaas

2

courgettes

1 el

traditionele olijfolie

30 g

pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes. Kook de aardappelen 10 min. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Meng de kookroom met de helft van de kaas, ui, knoflook en breng op smaak met peper en zout.

2

Vet de ovenschaal in met olie. Giet de aardappelen af en schep ze in de ovenschaal om met het room-kaasmengsel. Snijd de courgette in lange plakken. Leg de courgette bovenop en kwast ze in met de olie en maal er wat peper en zout over.

3

Strooi de rest van de kaas erover en schuif de schaal in de oven. Bak het gerecht ca. 25 min., strooi dan de pijnboompitten erover en bak nog ca. 10 min. langer. Serveer direct.

bereidingstipDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.