Aardappel-champignonschotel met kaas
Rijkgevulde schotel met op en top Hollandse ingrediënten als ham, kaas en aardappel.
590 kcal
15 min. bereiden, 30 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
1
1
400 g
2 el
800 g
250 g
390 ml
100 g
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 11 - Oven aan!
Snipper de ui, snijd de champignons in kwarten en de paprika in ringen. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee. Vet de ovenschaal in met olie. Meng de hamblokjes en krieltjes door de champignons en schep in de ovenschaal. Verdeel de paprikaringen en vervolgens de saus erover. Bestrooi met de kaas.
Bak de aardappel-champignonschotel in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
- variatietipVervang voor een vegetarische variant de hamblokjes door 180 g tofu roerbakgehakt (schaal).
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Aardappel-champignonschotel met kaas
Rijkgevulde schotel met op en top Hollandse ingrediënten als ham, kaas en aardappel.

hoofdgerecht
4 personen
590 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de ui, snijd de champignons in kwarten en de paprika in ringen. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee. Vet de ovenschaal in met olie. Meng de hamblokjes en krieltjes door de champignons en schep in de ovenschaal. Verdeel de paprikaringen en vervolgens de saus erover. Bestrooi met de kaas.
Bak de aardappel-champignonschotel in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
variatietip:Vervang voor een vegetarische variant de hamblokjes door 180 g tofu roerbakgehakt (schaal).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
1 rode paprika
400 g kastanjechampignons
2 el traditionele olijfolie
800 g krieltjes
250 g hamblokjes
390 ml Aardappel Anders kruiden knoflook
100 g gemalen belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)




