bewaar
Aardappel-groenteschotel
Aardappel-groenteschotel
bewaar

Aardappel-groenteschotel

Soms heb je trek in iets stevigs. Deze ovenschotel met gehakt, groenten en aardappel is dan perfect!

25 min. bereiden
40 min. oventijd
134waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

1

grote ui

1

rode paprika

1

aubergine

1

courgette

2 el

traditionele olijfolie

300 g

rundergehakt

390 g

Aardappel Anders room bieslook

50 ml

kraanwater

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (2l)

Soms heb je trek in iets stevigs. Deze ovenschotel met gehakt, groenten en aardappel is dan perfect!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in plakjes. Breng een laagje water aan de kook en kook de aardappelplakjes 10 min.

2

Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Snijd de aubergine in blokjes en snijd de courgette in reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de helft van de ui met de paprika, aubergine en courgette in 3 min.

3

Vet de ovenschaal in met olie en schep het groentemengsel er in. Doe het gehakt en de rest van de ui in de wok en roerbak het gehakt in 3 min. rul. Breng de gehakt op smaak met peper en zout en verdeel over de groenten.

4

Giet de aardappelschijfjes af en leg ze dakpansgewijs op het gehakt. Schenk de Aardappel Anders room bieslook in een kom, schenk het water in de lege sauspot en schud krachting. Roer door de saus. Verdeel de saus over de aardappelen. Bak de schotel ca. 40 min. in de oven.

bereidingstipDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

variatietipStrooi voor een bruin korstje geraspte kaas over de ovenschotel.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.