bewaar
Griekse aardappelschotel
Griekse aardappelschotel
bewaar

Griekse aardappelschotel

Met een ovenschotel kun je alle kanten op. Maak 'm bijvoorbeeld eens op z'n Grieks met aubergine.

20 min. bereiden
45 min. wachten
186waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

1

aubergine

500 g

paprika groen/rood/geel

3 el

traditionele olijfolie

300 g

rundergehakt

390 ml

Aardappel Anders bacon ui

100 ml

halfvolle melk

900 g

koelverse kleine krieltjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (2l)

Met een ovenschotel kun je alle kanten op. Maak 'm bijvoorbeeld eens op z'n Grieks met aubergine.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes en de paprika in reepjes. Schep de aubergineblokjes in een vergiet om met het zout en laat ze 10 min. staan. Spoel de blokjes af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier.

3

Roerbak de aubergine en 2/3 van de olijfolie met de paprika en de helft van de gesnipperde ui 5 min. op hoog vuur en schep ze in de ovenschaal. Bak het gehakt in de rest van de olijfolie rul, voeg de tweede gesnipperde ui, de peper en eventueel zout naar smaak toe en roerbak nog ca. 3 minuten.

4

Schenk de Aardappel Anders in een maatkan, schenk de melk in de pot, schud de inhoud met de deksel erop los en roer dit bij de saus in de maatkan. Schep de gehaktsaus op de groenten in de ovenschaal, verdeel de krieltjes erover en schenk gelijkmatig de Aardappel Anders erop.

5

Zet de schotel 45 min. in de oven.