bewaar
Groenteschotel met ei
Groenteschotel met ei
bewaar

Groenteschotel met ei

Je kunt 'm kennen van de tapas, maar deze vegetarische schotel is ook lekker met brood als hoofdgerecht.

50 min. bereiden
133waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

1

aubergine

1½

courgette

400 g

tomaat

1

rode paprika

1

groene paprika

4 el

traditionele olijfolie

4

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • wok

Je kunt 'm kennen van de tapas, maar deze vegetarische schotel is ook lekker met brood als hoofdgerecht.

Aan de slag

1

Snipper de ui en knoflook. Maak de aubergine en courgette schoon en snijd in dobbelstenen van 1 1/2 à 2 cm. Kruis de tomaten in, dompel enkele tellen in kokend water en spoel af onder koud water. Ontvel de tomaten, ontpit en snijd in stukjes. Maak de paprika's schoon, was en snijd in stukjes.

2

Verhit olie in een wok of ruime koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 2 min. zachtjes. Voeg de aubergine, courgette en paprika toe en bak 5 min. mee. Roer de tomaten erdoor. Laat de groenten nog ca. 12 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

3

Maak met een soeplepel 4 holletjes in de groenten. Breek voorzichtig boven elk holletje een ei. Laat het hele ei gaar worden met de deksel op de pan.

tip

combinatietipServeer direct met brood of rijst

algemeenPisto manchego (groenteschotel met ei) wordt ook als tapas-hapje geserveerd.