Me­di­ter­ra­ne groen­te­stoof met spelt­cous­cous en ei

Prachtige kleuren in één pan. Dat wordt genieten.

(82) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Prachtige kleuren in één pan. Dat wordt genieten. 2 personen
3 82

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de ui en snijd in ringen. Snijd alle paprika’s overlangs doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 min. op hoog vuur goudbruin. Voeg de rode peper met de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper.
  2. Breng ondertussen het water aan de kook. Doe de couscous in een ruime kom en schenk het kokende water erover. Roer door en laat 10 min. staan. Was en halveer de tomaten en voeg deze toe aan de paprika-tomatensaus.
  3. Schep om en maak met de bolle kant van een lepel per persoon een kuiltje in de saus. Breek boven elk kuiltje een ei. Doe de deksel op de pan en laat de eieren minimaal 5 min. garen of tot het ei naar wens gestold is. Serveer met de couscous.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Moncaro Rosso Piceno.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Mediterrane groentestoof met speltcouscous en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne groen­te­stoof met spelt­cous­cous en ei

1
1
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • ½ gele paprika
  • ½ groene paprika

Snijd de ui in ringen en snijd alle paprika’s overlangs doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • ½ rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 2 el (arachide)olie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 min. op hoog vuur goudbruin. Voeg de rode peper met de paprika toe en bak 3 min. mee.

4
4
  • 200 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe en stoof 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 150 ml kraanwater
  • 150 g speltcouscous

Breng ondertussen het water aan de kook. Doe de couscous in een ruime kom en schenk het kokende water erover. Roer door en laat 10 min. staan.

6
6
  • 125 g cherrytomaten

Was en halveer de tomaten en voeg deze toe aan de paprika-tomatensaus.

7
7

Schep om en maak met de bolle kant van een lepel per persoon een kuiltje in de saus.

8
8
  • 2 scharreleieren

Breek boven elk kuiltje een ei. Doe de deksel op de pan en laat de eieren minimaal 5 min. garen of tot het ei naar wens gestold is.

9
9

Serveer met de couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.