bewaar
Mediterrane groentestoof
Mediterrane groentestoof
bewaar

Mediterrane groentestoof

20 min. bereiden
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olijfolie

1

aubergine

1

courgette

1 blik

tomatenblokjes

1 theelepel

kaneelpoeder

300 g

couscous

4

Marokkaanse

2 eetlepels

verse peterselie

Aan de slag

Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en bak de aubergine met de courgette 5 minuten tot ze bruin beginnen te kleuren. Voeg de tomatenblokjes, de kaneel, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe en breng het aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en stoof de groenten afgedekt 15 minuten. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de Marokkaanse schijven in 4 minuten per kant goudbruin. Serveer de couscous met de groenten en de Marokkaanse schijven. Bestrooi met peterselie en zout en (versgemalen) peper naar smaak.

algemeenU kunt de groentestoof maximaal 2 dagen van tevoren maken. Bewaar hem afgedekt in de koelkast en breng hem op laag vuur in 15 minuten op temperatuur. Bereid de couscous en de Marokkaanse schijven à la minute.