Ingrediënten
4 personen
800 g
aardappelen
6 el
olijfolie
1
aubergine
1
courgette
2 tenen
knoflook
1 el
gedroogde tijm
2 schaaltjes
vegetarische
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in parten en verdeel ze over een met het bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster in ca. 40 min. goudbruin.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de aubergine 3 min. Voeg de courgette toe en bak nog 5 min. Voeg de knoflook en de tijm toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de hamburgers in 4-5 min. gaar. Keer regelmatig. Verdeel ze met de groenten over 4 borden en schep de geroosterde aardappelparten erbij. Lekker met knoflooksaus.
Vegaburger met mediterrane groente

hoofdgerecht
4 personen
520 kcal
20 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in parten en verdeel ze over een met het bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster in ca. 40 min. goudbruin.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de aubergine 3 min. Voeg de courgette toe en bak nog 5 min. Voeg de knoflook en de tijm toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de hamburgers in 4-5 min. gaar. Keer regelmatig. Verdeel ze met de groenten over 4 borden en schep de geroosterde aardappelparten erbij. Lekker met knoflooksaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)800 g aardappelen
6 el olijfolie
1 aubergine
1 courgette
2 tenen knoflook
1 el gedroogde tijm
2 schaaltjes vegetarische
Dit heb je nodig
bakpapier