bewaar
Couscous met broccoli, asperges en ei
Couscous met broccoli, asperges en ei
bewaar

Couscous met broccoli, asperges en ei

Picknicktip: Couscous doet het altijd goed. Lekker met broccoli, asperge en ei!

15 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

biologische volkorencouscous

400 g

broccolirijst

2 el

spice blend voor vega couscoussalade

300 ml

kokend water

4

middelgrote eieren

350 g

verse groene asperge

4 el

arachideolie

75 g

ongezouten cranberry notenmix

Picknicktip: Couscous doet het altijd goed. Lekker met broccoli, asperge en ei!

Aan de slag

1

Meng de couscous met de broccolirijst, spice blend en het kokende water. Roer goed door en laat afgedekt 10 min. staan.

2

Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

3

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in schuine stukken van 2 cm. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de asperges met peper en eventueel zout 3 min. al omscheppend op hoog vuur.

4

Roer de notenmix, asperges en de rest van de olie door de couscous. Verdeel de eihelften erover en breng op smaak met peper en zout.

tip

combinatietipLekker met een partje citroen en peterselie.