Ge­vul­de cour­get­tes met cous­cous & aman­de­len

Hoe jonger de courgette, hoe zachter de vezels en des te minder zaadjes. Het vruchtvlees gebruik je in de heerlijke, kruidige vulling

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 560 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(91) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Hoe jonger de courgette, hoe zachter de vezels en des te minder zaadjes. Het vruchtvlees gebruik je in de heerlijke, kruidige vulling 4 personen
3 91

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een zeef. Laat de witte kaas in olie uitlekken, maar vang de olie op. Leg de courgettehelften op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng 1 el olie (uit het potje witte kaas) met de ras el hanout, bestrijk de courgettes rondom met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven.
  2. Doe ondertussen de couscous in een kom, schenk het water erover en laat 10 min. staan. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in plakjes. Snijd de koriander grof.
  3. Roer de couscous los met een vork. Meng 2 el olie (uit het potje witte kaas), de gemalen koriander, kaneel, verse koriander, het gesneden vruchtvlees en citroenrasp en -sap door de couscous. Breng op smaak met peper. Vul de courgettes met de couscous, verdeel de witte kaas erover en garneer met het amandelschaafsel. Serveer met de plakjes citroen.

bewaartip:

Eet je met twee? Snijd dan de helft van de courgette in blokjes. Schep om met de helft van de couscous, de helft van de witte kaas, de helft van het amandelschaafsel en twee plakjes citroen. Bewaar de couscoussalade in de koelkast voor de lunch of als hoofdgerecht de volgende dag.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde courgettes met couscous & amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de cour­get­tes met cous­cous & aman­de­len

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Gevulde courgettes met couscous & amandelen stap 1.mov

Instructievideo

00:04 min.

2
2
  • 4 courgettes

Halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel.

Gevulde courgettes met couscous & amandelen stap 2.mov

Instructievideo

00:05 min.

3
3
  • 200 g witte kaas in olie

Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een zeef. Laat de witte kaas in olie uitlekken, maar vang de olie op.

Gevulde courgettes met couscous & amandelen stap 3.mov

Instructievideo

00:08 min.

4
4

Leg de courgettehelften op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • ½ el ras el hanout specerijenmelange

Meng 1 el olie (uit het potje witte kaas) met de ras el hanout, bestrijk de courgettes rondom met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven.

Gevulde courgettes met couscous & amandelen stap 4.mov

Instructievideo

00:18 min.

6
6
  • 200 g volkorencouscous
  • 250 ml kokend water

Doe ondertussen de couscous in een kom, schenk het water erover en laat 10 min. staan.

Gevulde courgettes met couscous & amandelen stap 5.mov

Instructievideo

00:12 min.

7
7
  • 3 el amandelschaafsel

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

Gevulde courgettes met couscous & amandelen stap 6.mov

Instructievideo

00:13 min.

8
8
  • 1 citroen
  • 15 g verse koriander

Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in plakjes. Snijd de koriander grof.

Gevulde courgettes met couscous & amandelen stap 7.mov

Instructievideo

00:13 min.

9
9

Roer de couscous los met een vork.

Gevulde courgettes met couscous & amandelen stap 8.mov

Instructievideo

00:03 min.

10
10
  • 3 el arachideolie
  • 2 tl Ketoembar gemalen koriander
  • 2 tl kaneel

Meng 2 el olie (uit het potje witte kaas), de gemalen koriander, kaneel, verse koriander, het gesneden vruchtvlees en citroenrasp en -sap door de couscous.

Gevulde courgettes met couscous & amandelen stap 9.mov

Instructievideo

00:16 min.

11
11

Breng op smaak met peper. Vul de courgettes met de couscous, verdeel de witte kaas erover en garneer met het amandelschaafsel.

Gevulde courgettes met couscous & amandelen stap 10.mov

Instructievideo

00:12 min.

12
12

Serveer met de plakjes citroen.

Gevulde courgettes met couscous & amandelen stap 11.mov

Instructievideo

00:08 min.

bewaartip:

Eet je met twee? Snijd dan de helft van de courgette in blokjes. Schep om met de helft van de couscous, de helft van de witte kaas, de helft van het amandelschaafsel en twee plakjes citroen. Bewaar de couscoussalade in de koelkast voor de lunch of als hoofdgerecht de volgende dag.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.