bewaar
Tajine met zoete aardappel, wortel en dadels
Tajine met zoete aardappel, wortel en dadels
bewaar

Tajine met zoete aardappel, wortel en dadels

Geen tajine-pan in huis? Deze tajine (= het recept) maak je net zo makkelijk in een stoofpan!

20 min. bereiden
25 min. wachten
redelijk pittig
49waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1½ kg

zoete aardappel

500

fijne winterpenen

3 el

milde olijfolie

2 el

ras el hanout

2 el

milde harissa

250 g

dadels zonder pit

400 ml

water

½

citroen

40 g

verse munt

Dit heb je nodig

  • braadpan

Geen tajine-pan in huis? Deze tajine (= het recept) maak je net zo makkelijk in een stoofpan!

Aan de slag

1

Schil de zoete aardappelen en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de winterpenen in plakjes van 1 cm. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ras el hanout en harissa 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en peen toe en roer goed. Laat in 20-25 min. beetgaar worden.

2

Halveer de dadels. Voeg het water en de gehalveerde dadels aan het zoete- aardappelmengsel toe, breng aan de kook en laat in 2 min. op laag vuur heet worden.

3

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Voeg het rasp en sap aan het mengsel toe. Breng eventueel op smaak met zout. Hak de helft van de munt grof en roer door de tajine. Bewaar de rest voor dag 2.

tip

algemeenGebruik per gerecht de helft van de tajine. Eet je ’m met Libanees platbrood (dag 1) of couscous (dag 2), dan is de tajine niet meer glutenvrij.