Ta­ji­ne met zoe­te aard­ap­pel, wor­tel en da­dels

Geen tajine-pan in huis? Deze tajine (= het recept) maak je net zo makkelijk in een stoofpan!

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(18) waardeer
marokkaans hoofdgerecht Geen tajine-pan in huis? Deze tajine (= het recept) maak je net zo makkelijk in een stoofpan! 8 personen
4 18

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de winterpenen in plakjes van 1 cm. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ras el hanout en harissa 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en peen toe en roer goed. Laat in 20-25 min. beetgaar worden.
  2. Halveer de dadels. Voeg het water en de gehalveerde dadels aan het zoete- aardappelmengsel toe, breng aan de kook en laat in 2 min. op laag vuur heet worden.
  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Voeg het rasp en sap aan het mengsel toe. Breng eventueel op smaak met zout. Hak de helft van de munt grof en roer door de tajine. Bewaar de rest voor dag 2.

Tip:

Gebruik per gerecht de helft van de tajine. Eet je ’m met Libanees platbrood (dag 1) of couscous (dag 2), dan is de tajine niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tajine met zoete aardappel, wortel en dadels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­ji­ne met zoe­te aard­ap­pel, wor­tel en da­dels

1
1
  • 1½ kg zoete aardappel
  • 500 fijne winterpenen

Schil de zoete aardappelen en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de winterpenen in plakjes van 1 cm.

2
2
  • 3 el milde olijfolie
  • 2 el ras el hanout
  • 2 el milde harissa

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ras el hanout en harissa 2 min. op middelhoog vuur.

3
3

Voeg de zoete aardappel en peen toe en roer goed. Laat in 20-25 min. beetgaar worden.

4
4
  • 250 g dadels zonder pit
  • 400 ml water

Halveer de dadels. Voeg het water en de gehalveerde dadels aan het zoete- aardappelmengsel toe, breng aan de kook en laat in 2 min. op laag vuur heet worden.

5
5
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit.

6
6

Voeg het rasp en sap aan het mengsel toe. Breng eventueel op smaak met zout.

7
7
  • 40 g verse munt

Hak de helft van de munt grof en roer door de tajine. Bewaar de rest voor dag 2.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.