bewaar
Gebakken couscous met scrambled egg, bloemkool en komkommersalsa
Gebakken couscous met scrambled egg, bloemkool en komkommersalsa
bewaar

Gebakken couscous met scrambled egg, bloemkool en komkommersalsa

Door de couscous even te bakken in tomatenpuree, ras-el-hanout en knoflook geef je 'm ongelofelijk veel smaak. Lekker met geroosterde bloemkool en frisse komkommersalsa!

20 min. bereiden
25 min. oventijd
licht pittig
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

1

bloemkool

1 el

komijnzaad

4 el

milde olijfolie

300 g

volkorencouscous

1

limoen

15 g

verse koriander

½

komkommer

½

rode peper

8

middelgrote eieren

60 g

tomatenpuree

2 el

ras el hanout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Door de couscous even te bakken in tomatenpuree, ras-el-hanout en knoflook geef je 'm ongelofelijk veel smaak. Lekker met geroosterde bloemkool en frisse komkommersalsa!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de knoflook fijn. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snijd de stronk in stukken van ca. 1 cm.

2

Meng de bloemkool met de helft van de knoflook, het komijnzaad en de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven in ca. 25 min. bruin en gaar. Breng op smaak met peper.

3

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

4

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn. Snijd de halve komkommer in de lengte en snijd in blokjes van 1 cm.

5

Meng de komkommer met de helft van de koriander, het limoensap en -rasp en breng op smaak met peper.

6

Rol de halve rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Halveer in de lengte en snijd in halve ringetjes. Klop de eieren los.

7

Verhit ¼ van de olie met de tomatenpuree, ras-el-hanout en de rest van de knoflook en bak de couscous 2 min. op laag vuur mee. Schuif de couscous naar 1 helft van de pan, zodat de andere helft leeg wordt.

8

Verhit de rest van de olie in de lege helft, voeg het ei toe en roer met een houten lepel tot het net is gestold. Roer de couscous erdoor tot alles gemengd is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9

Serveer de gebakken couscous met de geroosterde bloemkool en komkommersalsa. Bestrooi met de rode peper en de rest van de koriander.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken couscous met scrambled egg, bloemkool en komkommersalsa

Door de couscous even te bakken in tomatenpuree, ras-el-hanout en knoflook geef je 'm ongelofelijk veel smaak. Lekker met geroosterde bloemkool en frisse komkommersalsa!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig