bewaar
Glutenvrije minestrone met ei en groenten
Glutenvrije minestrone met ei en groenten
bewaar

Glutenvrije minestrone met ei en groenten

Goedgevulde, vegetarische soep die ook nog eens gluten- én lactosevrij is!

25 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3 stengels

bleekselderij

1

gele paprika

2 el

traditionele olijfolie

2 liter

kraanwater

4

groentebouillontabletten

300 g

verse snijbonen

150 g

glutenvrije fusilli

250 g

cherrytomaten

15 g

verse basilicum

4

middelgrote eieren

Goedgevulde, vegetarische soep die ook nog eens gluten- én lactosevrij is!

Aan de slag

1

Snipper de ui. Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2

Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, bleekselderij en paprika 2 min. op hoog vuur. Voeg 2 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook.

3

Snijd ondertussen de snijbonen in stukjes van 1 cm en voeg samen met de pasta toe. Laat op middelhoog vuur 13 min. zachtjes koken.

4

Halveer ondertussen de cherrytomaten en splits de eieren. Het eiwit wordt niet gebruikt.

5

Snijd de blaadjes basilicum in reepjes. Verdeel de tomaat over 4 diepe borden en schep de hete soep erbij. Leg in elk bord soep een eidooier. Garneer met het basilicum. Serveer direct.

tip

algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt. Je kunt in dat geval de eidooier ook weglaten. Ook het gebruik van rauw vlees wordt afgeraden voor deze groepen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.