Mak­ke­lij­ke aard­ap­pel-prei­scho­tel

Wat eten we vandaag? De makkelijke preischotel, graag!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 570 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(0) waardeer
hollands hoofdgerecht Wat eten we vandaag? De makkelijke preischotel, graag! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
  • grove rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de prei 10 min op middelhoog vuur. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak het gehakt met de kruiden 8 min. op middelhoog vuur krokant. Meng het gehakt met de prei en verdeel het mengsel over de ovenschaal.
  2. Roer de puree los en verdeel over het gehakt. Rasp de belegen kaas grof over de puree. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 25 min. goudgeel en gaar. Zet de laatste 5 min. de ovengrill aan.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Makkelijke aardappel-preischotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mak­ke­lij­ke aard­ap­pel-prei­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 800 g koelverse gesneden prei

Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei 10 min op middelhoog vuur.

3
3
  • ½ el milde olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 1 el Euroma Hollandse kruiden stoof

Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak het gehakt met de kruiden 8 min. op middelhoog vuur krokant.

4
4

Meng het gehakt met de prei en verdeel het mengsel over de ovenschaal.

5
5
  • 900 g zoete-aardappelpuree
  • 100 g extra belegen kaas

Roer de puree los en verdeel over het gehakt. Rasp de belegen kaas grof over de puree.

6
6

Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 25 min. goudgeel en gaar. Zet de laatste 5 min. de ovengrill aan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.