bewaar
Aubergine met batata harra (pittige aardappel)
Aubergine met batata harra (pittige aardappel)
bewaar

Aubergine met batata harra (pittige aardappel)

Het beste uit het Midden-Oosten en nog 100% vegetarisch ook!

15 min. bereiden
45 min. oventijd
pittig
94waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2

aubergines

7 el

traditionele olijfolie

1

rode paprika

3 tl

harissa

2 tl

Ketoembar gemalen koriander

600 g

bakaardappeltjes

15 g

verse koriander

1

citroen

100 ml

geitenyoghurt

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Het beste uit het Midden-Oosten en nog 100% vegetarisch ook!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tenen knoflook in de lengte. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.

2

Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de knoflook in het vruchtvlees, besprenkel elke helft met 1 el olie en bestrooi eventueel met zout. Bak ze ca. 45 min. onder het midden van de oven.

3

Halveer ondertussen de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Meng met 2 el olie, 2 tl harissa, de gemalen koriander, aardappeltjes en eventueel zout. Verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. boven de aubergines in de oven. Schep regelmatig om.

4

Snijd ondertussen de korianderblaadjes fijn en pers de citroen uit.

5

Haal de aubergines uit de oven en schep het vruchtvlees met de knoflook uit de schil. Snijd het vruchtvlees fijn, meng met de helft van de koriander, de yoghurt en 2 el citroensap en eventueel wat zout. Garneer met de rest van de harissa en olie.

6

Schep de aardappeltjes om met 3 el citroensap en vul de uitgeholde aubergines ermee. Garneer met de rest van de koriander en serveer met de auberginesaus.

tip

Aubergine met batata harra (pittige aardappel)

Instructievideo - 04:37 min.