bewaar
Schelpjespasta met aubergine
Schelpjespasta met aubergine
bewaar

Schelpjespasta met aubergine

25 min. bereiden
210waarderingen

Ingrediënten

4 personen

80 g

pijnboompitten

300 g

schelpjespasta

20 g

verse basilicum

2 tenen

knoflook

300 g

trostomaten

1

rode paprika

1

aubergine

3 el

traditionele olijfolie

200 g

Griekse yoghurt

2 tl

gemalen chilipeper

2 el

gedroogde Italiaanse kruiden

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Aan de slag

1

Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Bak de knoflook 20 sec. Voeg de aubergine toe en bak 3 min. Doe de paprika erbij en bak 3 min. mee. Voeg de tomaat toe en bak 2 min. mee. Voeg de yoghurt, chilipeper en Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schep de pasta door de saus. Verdeel over de diepe borden en strooi de pijnboompitten en het basilicum erover.

serveertipLekker met een Toscaanse carré (schaal 2 stuks).

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Schelpjespasta met aubergine

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig