bewaar
Kiphaasjes met romige schelpjespasta & kruidenolie
Kiphaasjes met romige schelpjespasta & kruidenolie
bewaar

Kiphaasjes met romige schelpjespasta & kruidenolie

Zacht en zoet schuif je het uit de oven.

30 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2

rode uien

250 g

kastanjechampignons

500 g

geschrapte worteltjes

450 g

kipfilethaasjes

7 el

traditionele olijfolie

300 g

schelpjespasta

15 g

verse munt

3 tl

gedroogde dragon*

200 g

zuivelspread naturel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

Zacht en zoet schuif je het uit de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de knoflook en snijd fijn. Maak de ui schoon en snijd in partjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Halveer de worteltjes in de lengte. Meng de kip en 3⁄4 van de knoflook met de ui, champignons, worteltjes, 2 el olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.

2

Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Voeg de pasta en eventueel zout toe en kook in 11 min. beetgaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.

3

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en doe met de dragon in een hoge beker. Voeg de rest van de knoflook, de rest van de olie, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot olie.

4

Meng de pasta met de zuivelspread. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Verdeel 4 borden, leg de kip met groenten erop en besprenkel met de munt-dragonolie.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Kiphaasjes met romige schelpjespasta & kruidenolie

Zacht en zoet schuif je het uit de oven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig