bewaar
Schelpjespasta met kip en tomaat-rucolasalade
Schelpjespasta met kip en tomaat-rucolasalade
bewaar

Schelpjespasta met kip en tomaat-rucolasalade

Pasta grande met heerlijk zachte stukjes kip en kruidige pastasaus.

25 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

365 g

kipfilet

4 el

traditionele olijfolie

780 g

sugo pastasaus kruiden

300 g

schelpjespasta

400 g

verse sperziebonen

250 g

cherrytomaten

75 g

rucolaslamelange

Pasta grande met heerlijk zachte stukjes kip en kruidige pastasaus.

Aan de slag

1

Breng 2 pannen met water aan de kook. Pel ondertussen de uien en snijd fijn. Snijd de kip in stukjes. Verhit 1/2 van de olie in de hapjespan en bak de ui en kip 5 min. Voeg de pastasaus toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes stoven.

2

Voeg zodra het water kookt de pasta toe aan een van de pannen met kokend water en kook in 10 min. beetgaar.

3

Was ondertussen de sperziebonen en verwijder de steelaanzet. Doe zodra het water kookt de sperziebonen in de andere pan, voeg eventueel zout toe en kook in 8 min. beetgaar.

4

Was en halveer ondertussen de tomaten. Meng met de sla en besprenkel met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Giet de pasta en sperziebonen af. Meng de sperziebonen door de tomatensaus. Verdeel de pasta over diepe borden en schep de saus erop. Serveer de tomaat-rucolasalade erbij.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.