bewaar
Kipspiesjes met gazpacho
Kipspiesjes met gazpacho
bewaar

Kipspiesjes met gazpacho

Leuk voorgerecht: klassieke Spaanse soep met basilicumyoghurt én gegrilde kip.

20 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

rode paprika

4 el

verse basilicum

500 g

trostomaat

4 el

olijfolie knoflook/chilipeper

1 el

witte balsamicoazijn

4 el

Griekse yoghurt

4

kipfilet à la minute

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • satéstokjes

Leuk voorgerecht: klassieke Spaanse soep met basilicumyoghurt én gegrilde kip.

Aan de slag

1

Snijd de paprika in stukken en snijd de basilicum grof. Pureer de tomaten en paprika met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg 3/4 van de olie, azijn, zout en peper toe. Laat de soep, afgedekt, in de koelkast goed koud worden. Pureer met de staafmixer de basilicum en de yoghurt fijn. Laat de yoghurt ook goed koud worden.

2

Verhit de grillpan op hoog vuur goed voor. Snijd iedere kipfilet in 3 repen en rijg de repen filet op geweekte satéstokjes. Bestrijk ze met de rest van de olie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de spiesjes in ca. 6 min. in de grillpan goudbruin.

3

Schenk de gazpacho in de glaasjes en schep de basilicumyoghurt erop. Leg 1 kipspiesje op ieder glas en serveer de resterende spiesjes erbij.

tip

algemeenNog lekkerder: maak de gazpacho de dag van tevoren dan kunnen alle smaken goed intrekken.