bewaar
Pikante lamsboutlapjes met frisse appelsaus
Pikante lamsboutlapjes met frisse appelsaus
bewaar

Pikante lamsboutlapjes met frisse appelsaus

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 schaaltjes

lamsboutlapjes à la minute

3 eetlepels

olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper

1

Granny Smith appel

½

limoen

150 g

Griekse yoghurt

½ zakje

verse munt

1

bosuitje

Dit heb je nodig

  • tafelgrill

Aan de slag

In kom lamsboutlapjes minstens 15 min. marineren in 2 el van olie, terwijl vlees op kamertemperatuur komt. Appel wassen en langs klokhuis in plakken snijden. Plakken in piepkleine blokjes snijden en in kom door limoensap mengen. Yoghurt, 1 el olie, munt, bosui, en zout naar smaak erdoor roeren. Tafelgrill voorverwarmen. Lamsboutlapjes in 2-3 min. aan beide kanten bruin en van binnen rosé bakken. Serveren met appel-muntsaus.

algemeenVervang het lamsvlees door kipfilet à la minute of kalkoenschnitzel.