Pikante lamsboutlapjes met frisse appelsaus

Advertentie
Ingrediënten
- 2 schaaltjes lamsboutlapjes à la minute (a ca. 200 g)
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper (fles 250 ml)
- 1 Granny Smith appel
- ½ limoen (, geperst)
- 150 g Griekse yoghurt
- ½ zakje verse munt ((a 15 g), in reepjes)
- 1 bosuitje (, in dunne ringetjes)
Keukenspullen
- tafelgrill
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In kom lamsboutlapjes minstens 15 min. marineren in 2 el van olie, terwijl vlees op kamertemperatuur komt. Appel wassen en langs klokhuis in plakken snijden. Plakken in piepkleine blokjes snijden en in kom door limoensap mengen. Yoghurt, 1 el olie, munt, bosui, en zout naar smaak erdoor roeren. Tafelgrill voorverwarmen. Lamsboutlapjes in 2-3 min. aan beide kanten bruin en van binnen rosé bakken. Serveren met appel-muntsaus.
Tip:
Vervang het lamsvlees door kipfilet à la minute of kalkoenschnitzel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 260 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 4 g
- vet 18 g