bewaar
Kalkoen met Griekse salade en tzatziki
Kalkoen met Griekse salade en tzatziki
bewaar

Kalkoen met Griekse salade en tzatziki

25 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

snelkookrijst

1 schaaltje

kalkoenfilet à la minute

1

komkommer

1

ui

300 g

tomaten

6 el

olijfolie

150 g

witte kaas

200 ml

Griekse yoghurt

2 tl

gedroogde munt

2 teentjes

knoflook

Aan de slag

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Kalkoen met zout en peper bestrooien. Komkommer wassen en halveren. Helft van komkommer fijnraspen, in vergiet leggen en met zout bestrooien. Ui pellen en in ringen snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. Rest van komkommer in plakjes snijden. Ui, tomaat en komkommer mengen, met zout en peper bestrooien en met 3 el olijfolie overgieten. Kaas over salade verkruimelen. Vocht uit komkommerrasp drukken. Komkommer mengen met yoghurt en 1 el olie. Knoflook boven saus uitpersen en saus met peper, zout en 1 tl munt op smaak brengen. Saus met rest van munt bestrooien. In koekenpan rest van olijfolie verhitten en kalkoen in 3 min. aan beide zijden bruinbakken. Kalkoen met tzatziki, rijst en salade serveren.