Kal­koen met Griek­se sa­la­de en tzat­zi­ki

(77) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 77

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Kalkoen met zout en peper bestrooien. Komkommer wassen en halveren. Helft van komkommer fijnraspen, in vergiet leggen en met zout bestrooien. Ui pellen en in ringen snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. Rest van komkommer in plakjes snijden. Ui, tomaat en komkommer mengen, met zout en peper bestrooien en met 3 el olijfolie overgieten. Kaas over salade verkruimelen. Vocht uit komkommerrasp drukken. Komkommer mengen met yoghurt en 1 el olie. Knoflook boven saus uitpersen en saus met peper, zout en 1 tl munt op smaak brengen. Saus met rest van munt bestrooien. In koekenpan rest van olijfolie verhitten en kalkoen in 3 min. aan beide zijden bruinbakken. Kalkoen met tzatziki, rijst en salade serveren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 24-25

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.