bewaar
Rijst met gegrilde kalkoen
Rijst met gegrilde kalkoen
bewaar

Rijst met gegrilde kalkoen

30 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olijfolie

250 g

witte rijst

1

ui

1 teentje

knoflook

250 g

tomaten

500 ml

kippenbouillon

1 zakje

worteltjes en doperwten panklaar

1

sinaasappel

1 eetlepel

Mexicaanse kruiden

1 schaal

kalkoenfilet à la minute

1 blik

maïskorrels

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

In hapjespan 2 el olie verhitten. Rijst met ui 2 min. al omscheppend bakken tot rijstkorrels glanzen. Knoflook erboven uitpersen. Tomaten erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Bouillon erbij schenken en rijst afgedekt 5 min. zachtjes koken. Worteltjes en doperwten door rijst scheppen en afgedekt nog 10 min. zachtjes koken. Intussen sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen. In kom 3 el sinaasappelsap met sinaasappelrasp, Mexicaanse kruiden en 2 el olie tot marinade roeren. Kalkoenfilets halveren, bestrijken met marinade en 5 min. laten intrekken. Maïs door rijst scheppen en rijst afgedekt nog 5 min. zachtjes verwarmen, tot rijst smeuïg en gaar is. Grillpan voorverwarmen en kalkoenfilets (indien nodig in gedeelten) in 4-5 min. bruin en gaar roosteren, halverwege keren. Rijst op vier borden scheppen en kalkoenfilets erop leggen. Lekker met wat tortillachips.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijst met gegrilde kalkoen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig