
Ingrediënten
4 personen
4 eetlepels
olijfolie
250 g
witte rijst
1
ui
1 teentje
knoflook
250 g
tomaten
500 ml
kippenbouillon
1 zakje
worteltjes en doperwten panklaar
1
sinaasappel
1 eetlepel
Mexicaanse kruiden
1 schaal
kalkoenfilet à la minute
1 blik
maïskorrels
Dit heb je nodig
grillpan
Aan de slag
In hapjespan 2 el olie verhitten. Rijst met ui 2 min. al omscheppend bakken tot rijstkorrels glanzen. Knoflook erboven uitpersen. Tomaten erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Bouillon erbij schenken en rijst afgedekt 5 min. zachtjes koken. Worteltjes en doperwten door rijst scheppen en afgedekt nog 10 min. zachtjes koken. Intussen sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen. In kom 3 el sinaasappelsap met sinaasappelrasp, Mexicaanse kruiden en 2 el olie tot marinade roeren. Kalkoenfilets halveren, bestrijken met marinade en 5 min. laten intrekken. Maïs door rijst scheppen en rijst afgedekt nog 5 min. zachtjes verwarmen, tot rijst smeuïg en gaar is. Grillpan voorverwarmen en kalkoenfilets (indien nodig in gedeelten) in 4-5 min. bruin en gaar roosteren, halverwege keren. Rijst op vier borden scheppen en kalkoenfilets erop leggen. Lekker met wat tortillachips.
Rijst met gegrilde kalkoen

hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In hapjespan 2 el olie verhitten. Rijst met ui 2 min. al omscheppend bakken tot rijstkorrels glanzen. Knoflook erboven uitpersen. Tomaten erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Bouillon erbij schenken en rijst afgedekt 5 min. zachtjes koken. Worteltjes en doperwten door rijst scheppen en afgedekt nog 10 min. zachtjes koken. Intussen sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen. In kom 3 el sinaasappelsap met sinaasappelrasp, Mexicaanse kruiden en 2 el olie tot marinade roeren. Kalkoenfilets halveren, bestrijken met marinade en 5 min. laten intrekken. Maïs door rijst scheppen en rijst afgedekt nog 5 min. zachtjes verwarmen, tot rijst smeuïg en gaar is. Grillpan voorverwarmen en kalkoenfilets (indien nodig in gedeelten) in 4-5 min. bruin en gaar roosteren, halverwege keren. Rijst op vier borden scheppen en kalkoenfilets erop leggen. Lekker met wat tortillachips.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 eetlepels olijfolie
250 g witte rijst
1 ui
1 teentje knoflook
250 g tomaten
500 ml kippenbouillon
1 zakje worteltjes en doperwten panklaar
1 sinaasappel
1 eetlepel Mexicaanse kruiden
1 schaal kalkoenfilet à la minute
1 blik maïskorrels
Dit heb je nodig
grillpan