bewaar
Rijst met gegrilde kalkoen
Rijst met gegrilde kalkoen
bewaar

Rijst met gegrilde kalkoen

30 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olijfolie

250 g

witte rijst

1

ui

1 teentje

knoflook

250 g

tomaten

500 ml

kippenbouillon

1 zakje

worteltjes en doperwten panklaar

1

sinaasappel

1 eetlepel

Mexicaanse kruiden

1 schaal

kalkoenfilet à la minute

1 blik

maïskorrels

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

In hapjespan 2 el olie verhitten. Rijst met ui 2 min. al omscheppend bakken tot rijstkorrels glanzen. Knoflook erboven uitpersen. Tomaten erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Bouillon erbij schenken en rijst afgedekt 5 min. zachtjes koken. Worteltjes en doperwten door rijst scheppen en afgedekt nog 10 min. zachtjes koken. Intussen sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen. In kom 3 el sinaasappelsap met sinaasappelrasp, Mexicaanse kruiden en 2 el olie tot marinade roeren. Kalkoenfilets halveren, bestrijken met marinade en 5 min. laten intrekken. Maïs door rijst scheppen en rijst afgedekt nog 5 min. zachtjes verwarmen, tot rijst smeuïg en gaar is. Grillpan voorverwarmen en kalkoenfilets (indien nodig in gedeelten) in 4-5 min. bruin en gaar roosteren, halverwege keren. Rijst op vier borden scheppen en kalkoenfilets erop leggen. Lekker met wat tortillachips.