bewaar
Aubergine met paprika en mozzarella
Aubergine met paprika en mozzarella
bewaar

Aubergine met paprika en mozzarella

In de oven wordt de aubergine lekker zacht: een topcombinatie met de even zo zachte mozzarella!

35 min. bereiden
15 min. oventijd
61waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

2

rode paprika's

2 bollen

mozzarella

15 g

verse Italiaanse kruiden

¼ tl

gemalen chilipeper

3 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaat

In de oven wordt de aubergine lekker zacht: een topcombinatie met de even zo zachte mozzarella!

Aan de slag

1

Snijd de aubergines in plakjes van ca. 3/4 cm dik, bestrooi ze met zout en laat ze ca. 15 min. liggen. Snijd de paprika's en mozzarella in kleine stukjes. Hak de Italiaanse kruiden fijn. Meng de paprika met mozzarella, Italiaanse kruiden en naar smaak zout en chilipeper.

2

Dep de plakjes aubergine droog met een stuk keukenpapier en bestrijk ze aan beide kanten met olie. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg een laag aubergineplakjes in de pan en bak ze 3 min. op middelhoog vuur. Bak zo alle plakjes aubergine.

3

Spreid de plakjes aubergine uit op de bakplaat. Laat de plakjes elkaar iets overlappen.

4

Verwarm de oven voor op 225 °C. Lepel het paprika-mozzarellamengsel over de aubergines. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat in ca. 15 min. de kaas smelten en het gerecht warm worden. Lekker met spaghetti met verse pastasaus napolitana.