bewaar
Aubergine met mozzarella, tomaat en pesto
Aubergine met mozzarella, tomaat en pesto
bewaar

Aubergine met mozzarella, tomaat en pesto

Fan van salade caprese? Probeer dan eens deze variant met aubergine uit de oven.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

3 el

traditionele olijfolie

125 g

mozzarella

2

tastytomtomaten

2 el

groene pesto in potje

Fan van salade caprese? Probeer dan eens deze variant met aubergine uit de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergines in de breedte om de cm in, maar niet door. Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

2

Snijd ondertussen de mozzarella en tomaten in plakjes. Neem de aubergines uit de oven, laat iets afkoelen en doe in elke inkeping een plakje mozzarella en een plakje tomaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pesto erover en zet nog 10 min. in de oven tot de mozzarella is gesmolten.

Aubergine met mozzarella, tomaat en pesto

Fan van salade caprese? Probeer dan eens deze variant met aubergine uit de oven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig