bewaar
Italiaanse plaattaart
Italiaanse plaattaart
bewaar

Italiaanse plaattaart

Hoe we het ook kunnen noemen: een pizza zonder tomatensaus, en met héél veel groenten.

20 min. bereiden
20 min. wachten
190waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakjes

diepvries bladerdeeg

3

vleestomaten

1

courgette

1

ui

250 g

mozzarella

4 el

groene pesto in potje

Dit heb je nodig

  • deegroller

Hoe we het ook kunnen noemen: een pizza zonder tomatensaus, en met héél veel groenten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Ontdooi het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de tomaten en courgettes en snijd in plakken. Pel en snipper de ui. Snijd de mozzarella in plakken.

2

Leg het bladerdeeg op elkaar en rol met een deegroller uit tot een lap van 30 x 30 cm. Leg het bladerdeeg op ene bakplaat en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bak de bodem 5 min. voor in de oven. Strijk de pesto uit over de bodem.

3

Verdeel de mozzarella en groenten over de deegbodem. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de plaattaart nog ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade.